Μαιευτική

Aσχολείται με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία

Μαιευτική

Επιπλοκές στην εγκυμοσύνη

Το 95% των κυήσεων είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν παρουσιάζεται καμία παθολογική κατάσταση. Στα πλαίσια μίας ‘‘φυσιολογικής’’ εγκυμοσύνης περιλαμβάνονται ναυτίες, συχνοουρία, συναισθηματικές διαταραχές, δύσπνοια και καούρα. ΔΕΝ περιλαμβάνονται όμως οι συνθήκες εκείνες που μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ορισμένες από τις πιο κοινές ασθένειες, όπως, το άσθμα, ο ερυθηματώδης λύκος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ή η δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Περισσοτερα  

Φυσιολογικός Τοκετός

Αφού γεννηθεί το μωρό σας, μπορείτε να εφαρμόσετε τα παρακάτω απλά βήματα για τις πρώτες 2-3 εβδομάδες προκειμένου να εξασφαλίσετε μια σωστή ανάρρωση μετά τον τοκετό:

Περισσοτερα  

Καισαρική

Ο τοκετός με καισαρική τομή αποτελεί ιατρική επιλογή όταν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις, με σκοπό την αποφυγή πιθανών επιπλοκών κατά τη γέννα.

Είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα να έχει λάβει την απαραίτητη ενημέρωση σχετικά με το τι πρέπει να κάνει την περίοδο μετά τον τοκετό με καισαρική.
Παρακάτω αναφέρουμε χρήσιμες συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσει μία γυναίκα έτσι ώστε να διαχειριστεί με όσο το δυνατό πιο ομαλό τρόπο τις ημέρες μετά την καισαρική.

Περισσοτερα  

Κυστική Ίνωση

Τι είναι η Κυστική Ίνωση ή Ινοκυστική Νόσος ;
Η Κυστική Ίνωση (cystic fibrosis –CF) είναι μια απειλητική για τη ζωή κληρονομική νόσος η οποία προσβάλλει ζωτικά όργανα του σώματος, κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας, στα οποία δημιουργείται και συσσωρεύεται παχύρρευστη βλέννα. Η νόσος υπάρχει πριν τη γέννηση του παιδιού και τα συμπτώματα εμφανίζονται στην πλειοψηφία αμέσως ή λίγο μετά την γέννηση. Επίμονες λοιμώξεις του αναπνευστικού οδηγούν σε χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και αποφρακτική πνευμονοπάθεια , ενώ συνυπάρχει παγκρεατική δυσλειτουργία και δυσλειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων.

Περισσοτερα  

Παθολογία της κύησης

Μερικές ιατρικές παθήσεις προκύπτουν μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ άλλες, παρότι αφορούν το γενικό πληθυσμό, όταν συνδυαστούν με την κύηση προκαλούν διαφορετικές επιπλοκές και χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Διαβάζοντας εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον διαβήτη κύησης, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τους πονοκεφάλους, καθώς και άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και πώς να τα αντιμετωπίσετε.

Περισσοτερα